[Val-de-Marne, France] Gevangenisbusje gaat in vlammen op

https://demesure.noblogs.org/files/2020/04/creteil.png

 

Verdacht vuur vernietigt busje van de gevangenis in Créteil
Le Parisien, 27 april 2020

Is de brand die de garage in Créteil op zondagavond trof, crimineel? En zo ja, richtte de brandstichter zich op het gevangenisbestuur? Dit zijn de twee grote vragen na de ramp die de Renault Trucks-dealer ‘s avonds trof.

Het is 23.30 uur als er een explosie te horen is tussen Créteil en Maisons-Alfort. Een paar minuten later belde een bewaker die zijn ronde deed in het gebied van Avenue Foch (ex-N 6) de brandweer en de politie om hen te vertellen dat er zojuist een explosie weerklonk bij de Renault Truck-dealer.

Veertig brandweerlieden, geholpen door een tiental voertuigen, kwamen uit de kazernes in de omgeving en zelfs van Parijs tot Créteil. In de garagewerkplaats, nabij het hoofdmagazijn van 1.000 m2, brak brand uit. Met vier lansen werkten de brandweerlieden vooral aan een busje, waarvan we later hoorden dat het tot het gevangenisbestuur zou behoren en een aanhangwagen gevuld met reserveonderdelen voor vrachtwagens.

De twee voertuigen stonden voor de gevel van de werkplaats. Maar brand verspreidde zich ook naar het gebouw en zorgde voor gedeeltelijke schade. Binnenin lag er 15 m3 banden. Een ander probleem voor de brandweerlieden, van wie er één licht gewond raakte tijdens de ingreep: de aanwezigheid van een fles acetyleen die verplaatst en gekoeld moest worden omdat deze dreigde te exploderen.

De brandweerlieden hebben twee uur de tijd nodig gehad om het incident af te handelen. De materiële schade had veel ernstiger kunnen zijn, aangezien de balans, naast het voertuig en de oplegger, op 15 m3 banden en een zwartgeblakerde gevel komt.

Rond 03.30 uur arriveerden technici van het politielaboratorium ter plaatse om te proberen achterhalen hoe de brand was begonnen. Volgens de allereerste waarnemingen was de brand waarschijnlijk opzettelijk. ‘Maar omdat de scène vervuild was door de vele brandweerlieden, is het op dit moment moeilijk om zeker te zijn’, relativeert een onderzoeker. Het parket van Créteil heeft de zaak overgedragen aan het stadspolitiebureau.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.