[USA] Gevangenisopstand in St. Louis

Opstand in St. Louis!

Meer dan 100 mensen die vastzitten in het City Justice Center in het centrum van St. Louis namen een deel van de faciliteit over. Minstens één cipier raakte daarbij gewond.

De groep van ongeveer 115 gevangenen gooide voorwerpen uit gebroken ramen en stichtten een kleine brand in de gevangenis. Ze hebben ook verdiepingen onder water gezet en toiletten verstopt, aldus de Post-Dispatch.
Stoelen en andere voorwerpen waren verspreid over de straat en minstens één auto had een kapotte voorruit, meldde de outlet.
Verscheidene van de gevangenen werden gezien terwijl ze borden vasthielden en slogans zongen.

Het is al de derde opstand in de gevangenis sinds december, gevangenen staan onder zware druk, de corona pandemie maakt het leven binnenin extra gevaarlijk en hoewel het personeel van de gevangenis zei dat de protesten ongerelateerd waren kregen ze direct tegenstand van buitenaf met de stelling dat er “geen protesten zonder eisen” zijn, al zeker niet in een gevangenis.

 

Verschillende gevangenen werden herplaatst in eenzame opsluiting, weeral is repressie het antwoord op de vraag naar wat meer menselijkheid.

Screenshot-2021-02-07-firetotheprisons-hashtag-op-Instagram-Foto-s-en-video-s

TEGEN GEVANGENISSEN EN EEN WERELD DIE ZE NODIG HEEFT!

VRIJHEID VOOR ALLEN!

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.