[België] Vuur(werk) voor de gevangenissen

Vertaald door Pandemie vanop indymedia bxl

13/04/2020

Op deze familiefeest-maandag wilden enkele personen door vuurwerk af te steken, zichtbaar in de gevangenissen van Sint-Gillis en Vorst, een boodschap van steun sturen aan de opgesloten personen daarbinnen. Met boodschappen als “Solidariteit met de gevangenen” en “Vrijheid voor iedereen”, wilden ze de vergetenen van de “crisis” Covid-19 steunen.
Sinds meer dan een maand wordt de gevangenen bezoek ontzegd. Naast het feit dat ze zich zorgen maken over hen, hebben de opgeslotenen geen contact meer met hun naasten, ze hebben geen morele steun meer en kunnen enkel informatie verzamelen via hun minimale telefonische toegang.

Deze demonstratie geeft ook gehoor aan de revoltes die plaatsvinden in praktisch alle Belgische voorzieningen waar mensen opgesloten worden. De eisen zijn onder andere: veiligheid op vlak van gezondheid, de invrijheidstelling van gevangenen en gratis toegang tot de telefoon om zo een minimum aan relaties die ze hebben met de buitenwereld te onderhouden. Om hun levens te beschermen is de vrijlating van deze opgesloten personen een evidentie.

Vrijheid voor allen! Laten we alle gevangenissen verwoesten!

Noot: de kwaliteit van de foto geeft onvoldoende de kwaliteit van de vreugdekreten weer die vanuit deze beruchte kerkers ontsnapten.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.