[België] Acties aan gesloten centra

Vertaald door Pandemie vanop indymedia bxl

Op vrijdag 17 april verzamelden zich verschillende personen voor de gesloten centra 127 bis en de Caricole om de mensen, die er nog altijd opgesloten zitten, te steunen. Naast “Vrijheid, freedom, Houria!” werden ook “we vergeten jullie niet” als boodschappen ter steun gescandeerd.

Inderdaad, terwijl de besmetting van Covid 19 nog steeds aan de gang is, heeft de dienst vreemdelingenzaken nog altijd de mensen die in de centra opgesloten zijn niet vrijgelaten. Deze personen worden verwaarloosd en nog meer aan het virus blootgesteld: geen enkele hygiënemaatregel is genomen, dit terwijl er zelfs enkele leden van het personeel besmet zijn. De toegang tot zorg is bespottelijk of onbestaand.

De website Gettingthevoiceout.org verzamelt verschillende getuigenissen van personen die zijn opgesloten in de centra. Zonder deze getuigenissen zouden we noch op de hoogte zijn van de desastreuze leefomstandigheden noch van de strijden die daarbinnen gevoerd worden.

Zowel vandaag als morgen dienen deze centra definitief te verdwijnen. Als Covid doodt, de repressie ook. De dienst vreemdelingenzaken heeft enkele in vrijheidstellingen toegekend, maar de terugkeer naar de “normaliteit” riskeert een catastrofe te worden. De “normaliteit” voor de Belgische staat is opsluiting, razzia’s en uitzettingen. We moeten klaar staan voor het momenten dat de lockdown wordt opgeheven: klaar om de strijd te intensifiëren. We moeten ons organiseren zodat onze wijk niet overgelaten wordt aan de politie.

Ons organiseren zodat deze politie, die razzia’s houdt en doodt, niet opnieuw opsluit. Ons organiseren om een eind te maken aan de uitzettingen. We willen geen terugkeer naar de “normaliteit”. Want opsluiten en uitzetten is niet normaal, het gaat over de bestendiging van een structureel racisme van de staat. Laten we met velen strijden. En vooral, laten we klaar staan.

Vuur voor de gevangenissen en de gesloten centra!

#NoBorders !

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.