[België] Gevangenen op het dak, gewonde bewakers

Via: Belga
Vertaald uit het Frans door ABC Gent

Lantin: na de incidenten van deze vrijdagavond waarbij 3 gevangenisbewakers gewond raakten, werd een stakingsbericht ingediend
Belga, 27 maart 2020

Het gemeenschappelijke vakbondsfront van de bewakers van de gevangenis van Lantin (Juprelle) diende vrijdagavond een stakingsbericht in naar aanleiding van de incidenten die ‘s avonds in de gevangenis plaatsvonden. Drie personeelsleden werd eind vrijdag per ambulance weggevoerd nadat ze door verschillende gedetineerden waren lastiggevallen. Dezelfde avond konden ze het ziekenhuis verlaten.


Van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 22.00 uur functioneert de gevangenis met minimale dienstverlening. Verschillende gevangenen probeerden een muur te beklimmen toen ze vrijdag uit de binnenplaats kwamen. Een van hen viel en raakte gewond. Toen het gevangenispersoneel hem kwam ‘redden’, vielen verschillende gevangenen hen aan en mishandelden hen. Drie van de agenten zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, aldus de vakbondsvertegenwoordiger. Ze konden ‘s avonds naar huis terugkeren.

Zes andere gevangenen verborgen zich op het dak van de gevangenis. Om 19.30 uur zaten de gevangenen nog op het dak. Ter plaatse werd politie-versterking verwacht.

Met de Corona-pandemie heeft de gevangenis van Lantin de afgelopen dagen, net als andere, met toenemende spanning te maken gehad. De gevangenen worden 23 uur per dag opgesloten in cellen, bezoeken worden geweigerd en alle activiteiten binnen de gevangenis zijn afgeschaft.

This entry was posted in General. Bookmark the permalink.